Stichting de Parabool kiest voor concept zonder zorgen van ICT Spirit

Recent ondertekenden Jan Besten, directeur van Stichting de Parabool uit Schalkhaar en Tom Altena, directeur van de Haaksbergse ICT dienstverlener ICT Spirit een nieuwe 3-jarige samenwerkingsovereenkomst. Ondanks dat beide partijen al meer dan een decennium samenwerken is deze nieuwe stap een belangrijke. In de nieuwe opzet neemt ICT Spirit het complete beheer van de infrastructuur en de ondersteuning van de 400 gebruikers voor haar rekening. Een concept zonder zorgen voor Stichting de Parabool.

Complexiteit in de zorg
Jan Besten, directeur van Stichting De Parabool: ‘Onze organisatie bestaat uit diverse woon-, werk- en dagbestedingsvormen en daarnaast een tak ambulante dienstverlening. We zijn er voor cliënten met een verstandelijke beperking in de regio Zuidwest Overijssel. Daarmee zijn wij niet heel groot, maar wel complex met een dito informatiebehoefte. Die informatievoorziening moet absoluut op een veilige manier gebeuren. Dit willen we zelf vanwege de bescherming van de privacy maar daarnaast eist wet- en regelgeving in de zorg dat ook van ons.’ Deze ICT omgeving geeft zo een complexe uitdaging aan de beheersorganisatie. Daar is een grote deskundigheid voor nodig. Met de ondertekening van de 3-jarige samenwerkingsovereenkomst met ICT Spirit haalt Stichting de Parabool die nu in huis. ‘Dat is meer kennis en deskundigheid dan dat wij zelf in eigen huis zouden kunnen realiseren’, gaat Jan Besten verder.

Stabiliteit en continuïteit
ICT Spirit heeft het beheer over de ICT Infrastructuur en de ondersteuning van de 400 medewerkers overgenomen. Zij voert op afstand proactief beheer op de hele omgeving uit. Medewerkers van Stichting de Parabool kunnen met al hun ICT vragen terecht bij de Support’Desk van ICT Spirit. Eric Ruumpol is al jarenlang de vaste ICT Spirit accountmanager voor Stichting de Parabool en vertelt enthousiast: ‘Met De Parabool is bijvoorbeeld een vaste werkplekinrichting afgesproken. Samen met eveneens vaste procedures voor ondersteuning zorgt dat voor de gevraagde stabiliteit en continuïteit. De inrichting van de ondersteuning volgens de norm van onze ISO20000 certificering helpt daar enorm bij.’

Samen werken
Herbert Hazelaar, Manager Financiën en Informatievoorziening bij Stichting de Parabool: ‘Wij werken al zeer lang met ICT Spirit samen. We zeggen wel “samen werken” in plaats van “samenwerken”. Het vereist inspanning van beide partijen om deze nieuwe stap tot een succes te maken. Met de nieuwe inrichting houden wij overzicht, grip op de kosten en rust op de werkvloer.’ Volgens Herbert Hazelaar is het belangrijk dat beide partijen leren van de opgedane ervaring. Jaarlijks gaan zij de samenwerkingsovereenkomst evalueren en waar nodig bijstellen. ‘Gelukkig vinden wij in ICT Spirit de flexibele partner die wij nodig hebben’, sluit Herbert Hazelaar met een glimlach af.

Over Stichting de Parabool en ICT Spirit
Stichting de Parabool heeft haar hoofdkantoor in Schalkhaar en ondersteunt kinderen, (jong) volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking of aanverwante stoornis én hun omgeving in Zuidwest Overijssel. Persoonlijk, betrouwbaar en deskundig zijn daarbij belangrijke kernwaarden. Meer informatie op www.deparabool.nl.
ICT Spirit BV is een ICT dienstverlener met een sterke focus op de zorg, bouw, industrie en zakelijke dienstverlening. Zij levert onder andere Cloud Services, Consultancy, ICT Infrastructuren en IP Telefonie en is daarnaast Microsoft Competence Center voor Oost Nederland. Meer informatie op www.ictspirit.nl.