Medlon Laboratoria kiest voor Cloud van ICT Spirit

Medlon is de vorig jaar opgerichte onderneming waarin de klinische en chemische laboratoria voor huisartsen en de beide ziekenhuisorganisaties in Twente (MST & ZGT) zijn samengebracht. Een nieuwe organisatie opzetten brengt veel wijzigingen met zich mee. Bijvoorbeeld het inrichten van de volledige ICT Infrastructuur en de werkplekken voor in totaal 450 gebruikers. Na een grondig selectietraject koos Medlon voor de Private Cloud omgeving van de Haaksbergse ICT dienstverlener ICT Spirit. Recent werd de 5-jarige samenwerkingsovereenkomst feestelijk ondertekend.

Strategische keuze
Wanneer je een aantal organisaties gaat samenvoegen tot één nieuwe organisatie vind je een groot aantal uitdagingen op je pad. Medewerkers, inrichting, dienstverlening aan de klant: alles moet opnieuw bekeken worden. Zo ook de ICT infrastructuur. Binnen de nieuwe organisatie moet effectief en efficiënt gewerkt kunnen worden. Dat vraagt om strategische keuzes. Medlon koos ervoor om hun volledige ICT Infrastructuur en werkplekken ‘naar de Private Cloud’ te brengen. Dat geeft voordelen in flexibiliteit en schaalbaarheid. Het kiezen van de juiste partner om de IT te outsourcen is niet eenvoudig. Een grondig aanbestedingstraject werd opgezet en na een uitgebreide selectie koos Medlon voor ICT Spirit. Niet alleen vanwege de economisch voordelige aanbieding, maar zeker ook omdat Medlon het contact prettig vond verlopen en vertrouwen in ICT Spirit heeft dat zij dit complexe traject goed zal voltooien.

Garanties
Geen grote investeringen in een nieuwe ICT Infrastructuur maar alleen betalen voor wat je als organisatie afneemt klinkt mooi. Voor een dienstverlener in medische diagnostiek als Medlon komt er zeker meer bij kijken. Zo moeten er uiteraard beschikbaarheidsgaranties zijn. Marten Vente, directeur bedrijfsvoering van Medlon: ‘Wanneer wij enkele uren niet kunnen werken heeft dat niet alleen direct gevolgen voor onze eigen bedrijfsvoering maar zitten artsen en patiënten bijvoorbeeld op uitslagen te wachten. Dat is natuurlijk een onwenselijke situatie. Bij spoedgevallen is uitval van de techniek al helemaal onaanvaardbaar! Goede garanties en afspraken over de beschikbaarheid van de ICT services vanuit de Cloud speelden dan ook een zeer belangrijke rol bij onze keuze.’

Private Cloud
Tom Altena, directeur van ICT Spirit: ‘De hele infrastructuur van Medlon brengen wij onder in onze eigen private Cloud. Daarbij hebben wij naast het data center nog een uitwijkcentrum om hoge beschikbaarheid aan Medlon te garanderen.’ Volgens Tom Altena gaat het zelfs nog een stap verder. De Cloud diensten van ICT Spirit zijn ondergebracht in een aparte vennootschap. Mocht het onverhoopt met ICT Spirit niet goed gaan dan hebben de klanten ‘in de Cloud’ daar geen last van. Sterker nog, ICT Spirit koos voor de ultieme zekerheidsconstructie door een Stichting Waarborg Continuïteit op te richten met een financiële buffer zodat klanten in de Cloud bij ICT Spirit enkele maanden door kunnen draaien als ICT Spirit er niet meer zou zijn. ‘Dat zijn garanties die belangrijk zijn voor de continuïteit van onze bedrijfsvoering’, aldus Marten Vente.

Over Medlon
Medlon BV werkt binnen alle ziekenhuislocaties in Twente en op meer dan 50 prikposten in de regio. De laboratoriumdiensten richten zich op de aanvragers uit de eerstelijns zorg zoals huisartsen en verloskundigen. Daarnaast verricht zij diensten voor verpleeghuizen, psychiatrische en andere ziekenhuizen, GGD ’s en leveranciers. Meer informatie op www.medlon.nl.

Wilt u meer weten over de Cloud Services (Private Cloud, Public Cloud, Hybrid Cloud) van ICT Spirit? Maak dan nu een afspraak voor een eerste kennismaking.