Met het nieuwe werken gebeurt werken niet meer alleen op kantoor tussen 9 en 5, maar ook buiten de reguliere uren en op flexibele plekken. Het doel hiervan is een optimale tijdsbenutting en daarmee een optimaal resultaat voor zowel de werkgever als werknemer.

contact

Het nieuwe werken

De wereld verandert voortdurend: digitalisering en individualisering zijn steeds belangrijker. Het werkmodel moet hier eigenlijk in meegaan. Het werken van 9 tot 5 botst nu namelijk met de levens van de nieuwe generatie. Deze generatie verwacht tegenwoordig iets anders van een baan dan vroeger. Als werkgever moet u daarin meegaan en is het slim om rekening te houden met de veranderende samenleving.

Loyaliteit en tevredenheid van werknemers

Voor bedrijven is het nieuwe werken het inzetten van medewerkers door ze vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid te geven. Leidinggevenden sturen de medewerkers dus eigenlijk aan op hun resultaten in plaats van op hun aanwezigheid. De loyaliteit, tevredenheid en ontwikkeling neemt enorm toe. Dit is voordelig voor bedrijven. Effectievere medewerkers zorgen voor meer omzet en meer kwaliteit en loyale medewerkers blijven langer in dienst.

Kenmerken van het nieuwe werken

Met het nieuwe werken heeft u altijd een online werkplek. U bent niet afhankelijk van 1 laptop of pc, maar u komt met een internetverbinding altijd en overal bij uw programma’s en bestanden. Hiernaast zijn uw documenten en software altijd veilig extern opgeslagen in onze datacenters. Bovendien hoeft u geen investering te doen in licenties en serverapparatuur. Tenslotte is het mogelijk om bedrijfsspecifieke software onderdeel te laten uitmaken van de online werkplek.

  • Overal toegang tot uw documenten, contacten, agenda en e-mail
  • Al uw bestanden betrouwbaar en veilig opgeslagen
  • Altijd een back-up beschikbaar
  • Werk effectiever en efficiënter

Diverse mogelijkheden

Met het nieuwe werken combineert u het werk beter met bijvoorbeeld kinderen. Ook verdoet u uw tijd niet meer in de file. Dus de tijd die u aan uw werk besteedt is ook echt effectief. Dat resulteert in een kostenbesparing voor de werkgever. Concreet betekent het dat u uw werktijden en werkplek flexibel indeelt. Bijvoorbeeld door vrijdagmiddag thuis te werken om de spits te ontwijken. Of u maakt afspraken met uw werkgever over de vaste dagen waarop u thuis werkt, omdat u ver van uw werk woont. Ook is het natuurlijk mogelijk om bewust te kiezen voor het openbaar vervoer, zodat u daarin op uw laptop werkt.

Het nieuwe werken samen met ICT Spirit

Het nieuwe werken is een visie op werken waarbij de medewerker centraal staat. De werknemer krijgt in deze visie de vrijheid om te bepalen hoe, waar en wanneer hij werkt. Dit resulteert in een vrije toegang tot informatie en flexibele arbeidsrelaties. U heeft ook de mogelijkheid om te profiteren van deze voordelen. Neem gerust eens contact met ons op voor het maken van een afspraak.