Voor een medewerker biedt een digitale werkomgeving de mogelijkheid om zelf te bepalen waar, wanneer en hoe het werk uitgevoerd wordt. Steeds meer medewerkers vinden deze flexibiliteit vanzelfsprekend. Grote voordelen zijn de mogelijkheden om werk en privé meer in balans te brengen. Eerst de kinderen aar school brengen, daarna thuis uw e-mail doornemen en pas na de files op weg naar een vergadering of klant.

contact

Digitale werkomgeving

Het geven van zeggenschap over het eigen werk heeft grote voordelen voor de medewerker. Hij of zij zal zich meer betrokken voelen bij het werk en heeft daardoor meer een verantwoordelijkheidsgevoel. Hij zal werken op de tijden dat zijn concentratie goed is. Dat geeft een gevoel van vrijheid en maakt de werknemer gelukkig. Een digitale werkomgeving maakt uw werknemers meer tevreden over hun baan. Daarnaast zijn ze door een online werkplek meer bereid tot overwerken en loyaler naar hun werkgever toe. Bovendien realiseert het een verhoging van de productiviteit van medewerkers.

Individuele wensen van de medewerkers

De individuele wensen van verschillende werksoorten krijgen meer aandacht. Ook is een digitale werkomgeving goed voor het milieu. Uw werknemers checken dan namelijk eerst thuis hun e-mail, voordat ze naar kantoor vertrekken. Zo vertrekken zij later, reizen ze een stuk rustiger en zijn er minder auto’s in de spits die zorgen voor files en vervuiling.

Digitale werkomgeving voor de maatschappij

Een digitale werkomgeving draagt ook bij aan de vermindering van een aantal maatschappelijke problemen:

  • Minder woon-werkverkeer tijdens de spits
  • Minder CO2-uitstoot
  • Verhoging van de arbeidsparticipatie
  • Verhoging van de arbeidsproductiviteit
  • Minder werkgerelateerd ziekteverzuim

Digitale werkomgeving bij ICT Spirit

Met een digitale werkomgeving heeft u altijd en overal toegang tot al uw bedrijfsdocumenten. Samen met uw collega’s werkt u aan documenten in een gedeelde online omgeving. Vanaf elk apparaat is dit mogelijk: van een PC en laptop tot een tablet en smartphone. Uiteraard werkt u dan wanneer u maar wilt. Dit hoeft dus niet perse tijdens kantoortijden te zijn op een doordeweekse dag. Voor vragen raadpleegt u onze kennis portal. Neem ook gerust contact met ons op als u meer wilt weten over onze werkwijze.