Cloud Services – verbeter uw flexibiliteit, beschikbaarheid en efficiency

Cloud Computing is volgens velen het toverwoord dat alle problemen rondom het moderne werken oplost. Niets is minder waar. ‘Cloud’ is niets meer of minder dan uw ICT anders inrichten waardoor flexibiliteit, beschikbaarheid en efficiency toenemen. Wat u uiteindelijk doet met die cloud omgeving blijft een aangelegenheid die past bij uw organisatie. Om de overstap naar de cloud eenvoudig te maken, biedt ICT Spirit u de zekerheid van Cloud Services: cloud computing 2.0.

Wat kan de Cloud voor u betekenen?

De specialisten van ICT Spirit hebben een handige en informatieve “Whitepaper” voor u opgesteld waarmee u eenvoudig uitgelegd krijgt wat Cloud Computing is en wat het voor uw business kan betekenen. Vul hieronder het formulier in en ontvang de Whitepaper in uw mail.

Voordelen cloud

Cloud computing biedt veel voordelen waardoor medewerkers en medewerkster beter functioneren. Maar ICT Sprit Cloud Services biedt meer:

  • Abonnementsvorm in plaats van investeren: meer financiële armslag voor uw bedrijf
  • U betaalt uitsluitend voor wat u gebruikt: vergelijk het met gas, water en licht
  • Cloud computing is flexibel en schaalbaar: optimaal maatwerk
  • Beheer van uw ICT-Infrastructuur buiten de deur: automatisering zonder zorgen

Onderzoek en oplossing

Net als bij een traditionele ICT-Infrastructuur, kent de cloud niet één oplossing voor alle ICT-vragen. En cloud computing is ook niet voor elke organisatie de meest geschikte manier van automatiseren. Goed onderzoek wijst uit of cloud computing geschikt is voor uw organisatie, en in welke vorm.

Verschillende cloudoplossingen

Er zijn meerdere manieren waarop u clouddiensten kunt afnemen:

  • Publieke cloud
  • Private cloud
  • Infrastructure as a Service
  • Hybride cloud

Publieke cloud

Een van de vroegste vormen van de cloud is de publieke cloud, beter bekend als Software as a Service (SaaS). Deze service, ook wel public cloud genoemd, begon in 1986 met Girotel van de Postbank. Een publiekelijk gedeelde externe ICT-infrastructuur, beheerd door een provider. Hiermee was het in de jaren negentig van de vorige eeuw bijvoorbeeld al mogelijk te boekhouden via internet. Vandaag de dag zijn er veel meer publieke cloudoplossingen zoals Office365 van Microsoft. Met Office 365 heeft u niet alleen het bekende Office pakket met Word, Excel en Outlook voor uw PC, maar ook voor laptop, tablet en smartphone. Via deze publieke clouddienst kunt u heel eenvoudig en vanaf elke werkplek met een internetverbinding documenten delen, video vergaderen en samenwerken.

Private cloud

Een andere vorm van cloud computing is de private cloud. Een ICT-Infrastructuur op uw eigen locatie die u zelf beheert of via Managed Services uitbesteedt aan een ICT-dienstverlener. De inrichting is schaalbaar, flexibel en heeft een ‘betalen naar gebruik’ constructie. U levert zelf ICT-diensten aan uw medewerkers, vestigingen of business units. Private Cloud wordt vaak verward met Infrastructure as a Service.

Infrastructure as a Service

Bij deze vorm van cloud computing levert een Cloud Service Provider als ICT Spirit, u een ICT-Infrastructuur op abonnementsbasis. Deze oplossing kennen we ook als ‘hosting’.

 

Hybride cloud

Het spreekt voor zich dat allerlei mengvormen ook mogelijk zijn. We spreken dan van hybride cloudoplossingen. Omdat de keuze zo groot is, adviseren wij altijd te starten met een goed gesprek met een van onze specialisten en gebruik te maken van onze consultancydiensten.

Kant en klare cloud

Naast maatwerk en algemene publieke cloudoplossingen, biedt ICT Spirit ook kant en klare oplossingen. Zo is ICT Spirit de bedenker van de SpiritCloud, de complete online werkplek. Hierbij neemt u – en dat is heel bijzonder – uw eigen bedrijfssoftware mee naar de cloud en kiest dan voor een volledige cloudoplossing. Met Cloud Back-up wisselt u nooit meer zelf uw datatapes om ze vervolgens – als het goed is – buiten uw eigen pand te bewaren. Met Cloud Back-up plaatst u belangrijke bedrijfsinformatie in het datacenter van ICT Spirit. Het risico op beschadiging van uw gegevens of het zoekraken van tapes, behoort met Cloud Back-up van ICT Spirit definitief tot het verleden.

Meer weten?

Ga direct naar Public Cloud, Office365, SpiritCloud, Hosting of Cloud Back-up voor meer informatie of maak een afspraak met een van onze accountmanagers.

neem-contact-met-ons-op