Blogs overview

Virtuele SQL 2012 servers en licenties, hoe zit het nu?

Soms is er onduidelijkheid hoe u virtueel geïnstalleerde SQL 2012 servers van licenties moet voorzien om compliant te zijn. ICT Spirit zocht het voor u uit, onderstaand de samenvatting.

SQL Server 2012 Standaard en SQL Server 2012 BI

In de server + gebruikerslicentie (client access license) situatie heeft u één SQL Server 2012 licentie nodig per virtueel geïnstalleerde SQL 2012 Server. Lees meer »

Geavanceerde Endpoint beveiliging

Een goede beveiliging van uw ICT-omgeving is belangrijk. U wilt immers niet dat uw intern bestemde bedrijfsgegevens zomaar voor iedereen toegankelijk zijn. De ontwikkelingen op cybercriminaliteit nemen steeds meer toe en daarbij wordt Endpoint Security steeds belangrijker. Niet alleen cybercriminaliteit is een groot probleem maar ook diefstal of verlies van uw laptop of mobiel kan ernstige gevolgen hebben wanneer hier bedrijf- of persoonsgevoelige informatie op staat.

Mobiel werken Lees meer »

Next Generation Firewalls

Tegenwoordig bestaat voor bijna elke behoefte wel een web gebaseerde oplossing. Bijna alle applicaties zijn of worden ten behoeve van besturingssystemen-onafhankelijkheid omgezet naar browser gebaseerde oplossingen. Of dit nu een web gebaseerde toepassing is om met anderen te bellen (Microsoft Lync of Skype), chat (WhatsApp), social networking (LinkedIn en Facebook) of bedrijfssoftware is. Alles is tegenwoordig browser gebaseerd. Lees meer »

Kennisrijke jeugd heeft toekomst binnen ICT

ICT Spirit is als automatiseerder en cloud provider een organisatie die succes heeft door haar medewerkers met kennis. Kennis van techniek, de markt, de klanten, innovatie en nog veel meer. Kennis is echter niet iets om in een kastje te bewaren maar juist om te delen. Zeker naar toekomstige ICT Professionals (en mogelijk toekomstige medewerkers of klanten) zoals een groep studenten van de Hogeschool Saxion, opleiding IT Service Management (ITSM). Lees meer »

Wat is een cloud werkplek?

Werken in de cloud, een online werkplek, virtuele werkplek of een ‘Het Nieuwe Werken’ werkplek … U hoort en leest hier veel over, maar wat is dat nou eigenlijk een ‘cloud werkplek’? ICT Spirit geeft u het antwoord1.

  Lees meer »

Kan iedereen zomaar bij mijn gegevens in ‘de cloud’?

Een eenvoudige vraag met niet zo’n eenvoudig antwoord. Het antwoord op deze vraag is namelijk zowel ‘nee’ als ‘ja’. Dat zit ‘m niet zozeer in welke vorm van cloud computing of cloud diensten u gebruikt als wel in hoe bij de verschillende vormen ‘wij’ met de informatie omgaan.

 

Hosting Lees meer »

'SBS scenario' voor Windows Server 2012

Zoals u wellicht weet, is met het verschijnen van Windows Server 2012 de Small Business Server variant, met daarin Microsoft Exchange, verdwenen. Om een SBS-server gelijke omgeving te verkrijgen zijn er nu drie scenario’s mogelijk: Lees meer »

Het is nu wel heel eenvoudig met ICT Spirit en Office 365

Met de vraag naar grotere mobiliteit, flexibiliteit en betere data-management binnen de moderne werkomgeving leren MKB bedrijven wat de voordelen van cloud computing voor hun business kan doen. Toch worstelen sommige MKB bedrijven met de vraag wat het nu echt voor hen kan betekenen. Wanneer die MKB bedrijven kiezen voor Office 365 van Microsoft dan kiezen zij voor de volledige productiviteitsoplossing met de bekende Office applicaties, gebundeld met krachtige communicatie- en samenwerkingsmogelijkheden, in een cloud gebaseerde omgeving waarbij zij alleen betalen voor het gebruik. Lees meer »

Microsoft Surface – is het een aanwinst?

Vandaag de Microsoft Surface tablet uit de verpakking gehaald en gelijk aan een eerste test onderworpen. Wat gelijk opvalt is de mooie en degelijke verpakking. Daar is aandacht aan besteedt. Of Microsoft dit afgekeken heeft van populaire vergelijkbare producten van concurrent Apple hoort u mij niet zeggen. Opvallend is het wel.

 

 

  Lees meer »

Niet duurzaam = duur saam

De wereld om ons heen verandert. Sneller dan ooit tevoren. De impact daarvan op organisaties gaat zo mogelijk nog sneller dan we ooit gewend waren. In de toekomst zullen de veranderingen kwadratisch toenemen door twee factoren die al jaren aan de gang zijn: de vergrijzing in de Westerse maatschappij en het dreigende mondiale tekort aan energie. Wanneer wij als organisatie en mens op deze twee factoren nú niet inspelen, dan kon duurzaam wel eens duur saam (van samen) worden. Maar hoe gaan u en ik dat regelen?

Slimmer werken Lees meer »