Blogs overview

Privacy en veiligheid in de publieke cloud

Sinds de opkomst van de publieke cloud diensten als Google Docs en Microsoft BPOS zijn er al vragen over veiligheid en privacy. Want ‘waar staat mijn data en wie kan er allemaal bij?’ is binnen onze maatschappij een belangrijke vraag. Microsoft is een van de weinige publieke cloud aanbieders die daarover duidelijk communiceert en tegelijk afdoende maatregelen neemt om uw veiligheid en privacy te waarborgen. Lees meer »

SQL Server 2014 in een virtuele omgeving, welke licenties heeft u nodig?

Eerder verscheen een uitleg over virtuele SQL Server 2012 licenties en onderstaand bericht is een uitbreiding en aanvulling op dat eerder verschenen bericht.

 

SQL Server 2014 Standaard en SQL Server 2014 BI

In de server + gebruikerslicentie (client access license) situatie heeft u één SQL Server 2014 licentie nodig per virtueel geïnstalleerde SQL 2014 Server. Lees meer »

Een brief van de BSA, en nu?

De Business Software Alliance (BSA) is een internationale samenwerking van diverse softwarefabrikanten, zoals Microsoft, AutoDesk, Adobe en anderen, met als doel goed gebruik van software te bevorderen en softwarediefstal te verminderen.

In Nederland heeft de BSA een afdeling en die heeft de laatste tijd brieven naar bedrijven gestuurd. Wat moet u nu doen?

  Lees meer »

Citrix XenApp 7.5, wat is nieuw?

Citrix XenApp 7.5

Op 26 maart 2014 heeft Citrix twee nieuwe producten geïntroduceerd: XenDesktop 7.5 en XenApp 7.5. Met de komst van XenDesktop 7 heeft Citrix afscheid genomen van de naam XenApp en dit onder de noemer XenDesktop App Edition gebracht. Dit bracht veel verwarring waardoor Citrix terug is gegaan naar de oorspronkelijke naam: XenApp 7.5.

  Lees meer »

Virtuele SQL 2012 servers en licenties, hoe zit het nu?

Soms is er onduidelijkheid hoe u virtueel geïnstalleerde SQL 2012 servers van licenties moet voorzien om compliant te zijn. ICT Spirit zocht het voor u uit, onderstaand de samenvatting.

SQL Server 2012 Standaard en SQL Server 2012 BI

In de server + gebruikerslicentie (client access license) situatie heeft u één SQL Server 2012 licentie nodig per virtueel geïnstalleerde SQL 2012 Server. Lees meer »

Geavanceerde Endpoint beveiliging

Een goede beveiliging van uw ICT-omgeving is belangrijk. U wilt immers niet dat uw intern bestemde bedrijfsgegevens zomaar voor iedereen toegankelijk zijn. De ontwikkelingen op cybercriminaliteit nemen steeds meer toe en daarbij wordt Endpoint Security steeds belangrijker. Niet alleen cybercriminaliteit is een groot probleem maar ook diefstal of verlies van uw laptop of mobiel kan ernstige gevolgen hebben wanneer hier bedrijf- of persoonsgevoelige informatie op staat.

Mobiel werken Lees meer »

Next Generation Firewalls

Tegenwoordig bestaat voor bijna elke behoefte wel een web gebaseerde oplossing. Bijna alle applicaties zijn of worden ten behoeve van besturingssystemen-onafhankelijkheid omgezet naar browser gebaseerde oplossingen. Of dit nu een web gebaseerde toepassing is om met anderen te bellen (Microsoft Lync of Skype), chat (WhatsApp), social networking (LinkedIn en Facebook) of bedrijfssoftware is. Alles is tegenwoordig browser gebaseerd. Lees meer »

Kennisrijke jeugd heeft toekomst binnen ICT

ICT Spirit is als automatiseerder en cloud provider een organisatie die succes heeft door haar medewerkers met kennis. Kennis van techniek, de markt, de klanten, innovatie en nog veel meer. Kennis is echter niet iets om in een kastje te bewaren maar juist om te delen. Zeker naar toekomstige ICT Professionals (en mogelijk toekomstige medewerkers of klanten) zoals een groep studenten van de Hogeschool Saxion, opleiding IT Service Management (ITSM). Lees meer »

Wat is een cloud werkplek?

Werken in de cloud, een online werkplek, virtuele werkplek of een ‘Het Nieuwe Werken’ werkplek … U hoort en leest hier veel over, maar wat is dat nou eigenlijk een ‘cloud werkplek’? ICT Spirit geeft u het antwoord1.

  Lees meer »

Kan iedereen zomaar bij mijn gegevens in ‘de cloud’?

Een eenvoudige vraag met niet zo’n eenvoudig antwoord. Het antwoord op deze vraag is namelijk zowel ‘nee’ als ‘ja’. Dat zit ‘m niet zozeer in welke vorm van cloud computing of cloud diensten u gebruikt als wel in hoe bij de verschillende vormen ‘wij’ met de informatie omgaan.

 

Hosting Lees meer »